Prés csőkötő technológia

Letölthető dokumentumok

A prés csőkötő technológia (vagy préselés) a csövek és az idomok összeszerelésének módját jelenti, melyek során egy présszerszám segítségével az elemeket nagy nyomással egymásba préseljük.

A prés technológia minden alkalmazási területen használható, új építés és felújítás során egyaránt, mindaddig amíg préselésre alkalmas az anyag. A COMAP minden, az épületgépészeti piacon elérhető csőtípushoz (pl. többrétegű, PEX és réz) kínál présidomokat.

A prés technológia előnyei

  • Megbízhatóság: a préskötés (vagy préselés) az egyik legbiztonságosabb technológia a piacon.
  • Gyorsaság: A prés technológiával 7 másodperc alatt elkészíthető egy csatlakozás. Ez időt és pénzt takarít meg a kivitelező számára.
  • Biztonság: nincs nyíilt láng vagy füstveszély.

A COMAP prés technológia előnyei

  • A COMAP teljes présidom választékát európai gyárakban gyártják Franciaországban és Olaszországban, amelyek mindegyike ISO 9001 tanúsítvánnyal rendelkezik (egyes gyárak ISO 14001 tanúsítvánnyal is rendelkeznek). Az anyagismereti és tervezési téren szerzett szakértelemnek köszönhetően biztos lehet benne, hogy maximálisan megbízható termékekkel dolgozik.
  • Gyors ellenőrzés: a Visu-Control gyűrű jelzi, hogy az idomot megfelelően lepréselték. A termékek az egyes alkalmazási területeknek megfelelően színkódoltak. Miután az idomot lepréselték, a jelzőgyűrű deformálódik és eltávolítható. Ez azt jelenti, hogy egyetlen csatlakozás sem marad ki.
  • A teljes termékválaszték: A COMAP minden csőtípushoz kínál présidomokat: PEX, többrétegű és réz.