Lakáshőközpontok

Letölthető dokumentumok

Az energiafogyasztás és a szennyezőanyag kibocsátás (NOx, CO2) csökkentése érdekében az új építésű társasházak kialakítása során előnyben kell részesíteni a központi kazánházas vagy hőközponttal szerelt fűtési rendszereket, a lakásonkénti egyedi fűtési megoldásokkal szemben.

Alacsony hőmérsékletű rendszereink lehetővé teszik a kazánházak optimális üzemeltetését és a megújúló energiák hasznosítását, megoldást biztosítanak a lakások fűtésének és használati melegvíz készítésének egyedi szabályozására és mérésére.

A lakáshőközpontok fűtést és használati melegviz ellátást biztosítanak a társasházi lakásokban. Lehetőség van HMV előnykapcsolásra, szükség esetén beépíthető a lakáson belüli HMW cirkuláció is.

A használati melegvíz előállítás azonnal, az igény felmerülésekor kezdődik meg. A HMV-t lemezes hőcserélő fűti. Az előnykapcsolást egy szabályozó szelep (PM szelep) biztosítja, mely a csapoló megnyitásakor azonnal működésbe lép. A használati melegvíz előállítás maximális teljesítménye 35-46kW-ig terjedhet (készülék modelltől függően).

A helységhőmérséklet egy szobatermosztát által vezérelt zónaszelep segítségével szabályozható.

A modulok típustól függően egy hidegvíz bemeneti és kimeneti csatlakozást is tartalmaznak a lakás hidegvízellátásának biztosításához, továbbá lehetőség van vízmérő beépítésére is.

A lakáshőközponttal szerelt rendszerek kiépítésénél szükség lehet központi puffertárolóra és szivattyús körre, valamint szabályozó szerelvényekre is.

Lakáshőközpontok előnyei

Energiahatékonyság és kényelem

  • Az év bármely időszakában lehetőség van fűtésre.
  • Az egyedi, lakásonkénti melegvíz készítés a központi melegvíz termeléssel szemben csökkenti az üzemeltetési költségeket.
  • Lehetőség van mérőórák beépítésére az egyedi fogyasztás mérésének érdekében.

Gyorsan telepíthető, helytakarékos és esztétikus

  • A leszállított komplett egységek falba süllyesztve vagy falon kívül telepíthetők. 
  • A hőközpontok egységes mérete és csatlakozása miatt minden lakásban egységes csatlakozási felületet kell kiépíteni.
  • Egyszerűbb gépészeti kialakítás. Nem szükséges központi használati melegvíz és cirkulációs hálózat kiépítése, ezzel csökkenthető a beruházási költség.

Megbízhatóság

  • A készülékek 100%-ban gyárilag nyomáspróbázva.
  • A kialakítás lehetővé teszi a lakásonkénti használati melegvíz termelést, legionella fertőzés kialakulásának veszélye nélkül.

Lakáshőközpontok alkalmazása

Lakáshőközpontok a következő alkalmazásokra készültek:

Fűtés
Használati melegvíz